Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!


 
AcasaCalendarGalerieFAQMembriInregistrareConectare

Distribuiti | 
 

 REGULAMENT LIGA DE TABLE PE ECHIPE

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
ginette18
Admin


Mesaje : 2164
Data de inscriere : 27/02/2014

MesajSubiect: REGULAMENT LIGA DE TABLE PE ECHIPE   Vin 7 Mar - 16:41

LIGA DE TABLE PE ECHIPE - REGULAMENT

1. CONDITII DE PARTICIPARE

Se poate  inscrie oricare  jucator inregistrat  pe forum. Jucatorii au obligatia sa posteze cererea mai intai in topicul special din cadrul LIGII PE ECHIPE, dupa care daca moderatorii accepta jucatorul, capitanul ii poate da OK, la echipa..

2. SISTEMUL DE JOC/ORGANIZARE

2.1 -Fiecare echipa va fi formata din minim 8 jucatori .
2.2 -Programul de desfasurare al Ligii de Table pe echipe va apare cu 7 zile inainte de inceperea competitiei.Organizatorii pot programa sau reprograma etapele, anuntul facandu-se pe forum cu minim 72 de ore inainte.
2.3 -Etapele se vor desfasura in ziua de MIERCURI, in sala HERAKLION cu incepere de la ora 21.00...pe timpul verii ora se poate modifica in functie de deciziile moderatorilor.
2.4 -Un jucator dintr-o echipa nu poate evolua decat la o singura masa de joc intr-o etapa.
2.5 -In functie de numarul echipelor inscrise , moderatorii programeaza etapele astfel incat toate echipele sa joace intre ele de 2 ori , odata in tur si odata in retur , odata avand calitatea de echipa gazda si odata calitatea de echipe oaspete. Avantajul echipei gazde este ca poate posta jucatorii titulari dupa echipa oaspete avand posibilitatea sa aleaga oponentii jucatorilor desemnati de cealalta echipa titulari.
2.6 -Moderatorii decid in ce etape echipele au calitatea de gazda si in ce etape calitatea de oaspete. EXEMPLU :echipaX -(contra)-echipaY...atunci : echipa X- GAZDA si echipa Y- OASPETE.
2.7 -Fiecare echipa desemneaza cate 6 titulari pt fiecare etapa.
2.8 -Reprezentantii fiecarei echipe posteaza titularii in topicul special creat cu minim 48 de ore inainte de inceperea etapei atunci cand echipa este oaspete si cu minim 24 de ore inainte atunci cand este gazda.Daca se depaseste termenul , la prima abatere echipa primeste avertisment , iar de la a doua abatere poate fi penalizata cu cate un punct.
2.9 -Jucatorii nedesemnati titulari sunt considerati rezerve.Rezervele pot schimba doar un jucator titular in orice moment al jocului.Jucatorii titulari nu pot schimba alti titulari si nici rezervele care au intrat sa joace. Echipa care schimba un jucator trebuie sa anunte echipei adverse ce jucator este schimbat si cine-l schimba.

3. MASA DE JOC


3.1. 7 din 13 (primul la 7)-(linia valoreaza un pct si mart-ul 2 puncte)
3.2. 7 minute -linia,fara dublaj
3.3. rating ONN
3.4. publica
3.5. camera de joc- HERAKLION
3.6. masa va fi creata de jucatorul echipei desemnata gazda.Daca titularul echipei gazda este inlocuit de o rezerva , aceasta va putea alege sa devina operatorul mesei respective sau va crea o alta masa.
3.7. jucatorul echipei gazde are obligatia de a scrie scorul la masa de joc.

4. PUNCTAJUL


4.1 Victoriile vor fi contabilizate cu cate 3 puncte.Meciurile egale cu 1 punct si infrangerile vor fi punctate cu cate 0 puncte.
4.2 Echipa care aduna cele mai multe puncte dupa disputarea tuturor etapelor castiga competitia.
4.3 Pentru CLASAMENTUL GENERAL :
• Daca exista echipe care au acumulat un numar egal de puncte se face departajarea dupa numarul de partide castigate in meciul direct dintre cele 2.
•  Daca exista echipe care au un numar egal de puncte si au facut egal in meciul direct departajarea se face dupa numarul total de linii castigate in meciul direct.
•  Daca exista echipe care au un numar egal de puncte si au facut egal in meciul direct(si la numarul de partide si la numarul de linii) departajarea se face dupa numarul total de partide castigate in tot campionatul.Daca si numarul de partide castigate in tot campionatul este egal se face departajarea dupa liniaverajul general.

5. INTARZIERI SI ABANDONURI

5.1 - in cazul in care la ora inceperii etapei nu sunt prezenti toti jucatorii se va asteapta 15 minute;
5.2 - in cazul in care la ora disputarii partidei titularul lipseste acesta va fi inlocuit de catre una dintre rezerve;
5.3 - rezerva intrata in joc in aceasta situatie nu va putea fi schimbata pe toata durata meciului;
5.4 - jucatorul titular care a intarziat si a fost inlocuit de o rezerva pierde dreptul de a evolua in etapa respectiva.

6. SITUATII DE JOC.

6.1. O partida este valida daca apare in lista de partide de pe site-ul www.playok.com . In cazul in care masa este setata gresit(necotata) ,vina apartine jucatorului echipei gazda iar partida va fi pierduta cu scorul de 0-7.
6.2. In cazul in care unul dintre jucatori se deconecteaza este asteptat 1 minut,conform setarii site-ului play ok . Daca jucatorul deconectat nu revine in acest timp jocul in cauza se va relua cu rezerva acestuia.
6.3. Deconectarea va fi contabilizata ca martz. In cazul in care capitanii echipelor ajung la o intelegere jocul in care a survenit deconectarea se poate rejuca sau se poate hotari linie sau chiar martz in functie de situatia pe tabla.
6.4. Daca deconectarea apare dupa efectuarea schimbarii, in locul celui deconectat poate reveni numai titularul (in niciun caz alt jucator). In cazul in care nici titularul nu poate continua respectivul joc, partida va fi contabilizata ca victorie pentru echipa adversa (scorul va fi 7 la cate linii a acumulat pana la acel moment echipa fara reprezentant).
6.5. Daca o echipa nu poate alinia la startul unei etape 6 titulari, partidele la care nu va avea reprezentant se vor contabiliza cu scorul de 7-0 in favoarea echipei adverse.
6.6.Capitanul  de echipa este obligat sa asigure un nr de minimum 4 TITULARI(in cazul in care nu va fi asigurat minimum 4 titulari, echipa respectiva va pierde meciul cu 0--7

7. SANCTIUNI

7.1. SANCTIUNI PENTRU JUCATORI

-a. Limbaj malitios sau provocarea adversarului,atacul verbal sau cererea de explicatii unui capitan al unei echipe adverse sau organizatorilor - suspendare 1 (o) etapa  - la prima abatere; suspendat 3 (trei) etape - la a doua abatere; exclus 3 (luni) - la a III- a abatere.
-b.eliminarea de la masa a unui membru al forumului nostru - suspendare 1 (o) etapa  - la prima abatere; suspendat 3 (trei) etape - la a doua abatere; exclus 3 (luni) - la a III- a abatere.
-c.participarea fara drept de joc - suspendare pana la finalul turului sau returului.
-d. Injurii :- exclus din Liga pe echipe si din toate competitiile de pe forum pentru 3 (trei) luni.
-e.Jucatorul care blocheaza accesul la masa de joc pt ceilalti membri ai forumului- exclus o luna din liga-la prima abatere ;-exclus pana la sfarsitul editiei - la a doua abatere

Adaugare la regulament - intra in vigoare cu etapa I - retur, editia IV.
Daca la masa de joc sunt jucatori care nu fac parte din forum si deranjeaza buna desfasurarea a competitiei,iritand sau provocand adversarul ,jucatorul gazda are obligatia de a elimina de la masa acei jucatori la cererea adversarului, a capitanului echipei adverse sau a moderatorului competitiei.
In cazul in care acesta refuza va pierde meciul cu 7 la cat este in acel moment.
Cel ce solicita eliminarea de la masa, are obligatia de a face un printscreen cu ironiile si jignirile celor in cauza.

7.2. SANCTIUNI PENTRU ECHIPA
-a. Nepostari ale titularilor, rezervelor(cu minim 24 de ore inainte de inceperea etapei gazdele si cu 48 de ore oaspetii)  si a rezultatelor inregistrate (in termen de 24 ore dupa inceperea unei etape )-avertisment – la prima abatere si 1 (un) punct penalizare – incepand de la a doua abatere in timpul unei editii. Pentru nepostarea intr-o etapa, in timp util, a listei titularilor si rezervelor iar apoi dupa disputarea etapei a listei cu rezultatele inregistrate se vor primi 2 penalitati.
-b. Jucatorii care au I.P. comun sunt obligati sa anunte. Jucatorii care nu au anuntat acest lucru si sunt depistati vor fi eliminati, ,meciul pierdut cu 7-0,iar echipele din care fac parte penalizate cu cate 1 punct in clasamentul general.
-c. Echipa al carei capitan (secund) nu va posta inaintea inceperii turului sau returului lotul de jucatori va fi penalizata cu cartonas galben.
-d.Echipa care va titulariza jucatori neinscrisi regulamentar va fi penalizata cu pierderea meciului respectiv cu scorul de 0-7 , indiferent daca va fi descoperita inainte sau dupa disputarea etapei.
-e. In cazul in care jucatorul Titular al echipei gazda va fi inlocuit de rezerva si aceasta  va cere sa se creze o alta masa , iar jucatorul echipei adverse  va refuza sa mearga la masa nou creata ,echipa oaspete  va pierde acel joc cu 0-7
-f.Echipa care va afisa public un conflict intern va fi desfiintata.

Adaugare la regulament

1. Echipa care v-a folosi un jucator neinscris regulamentar ( la liga si echipa) va fi penalizata astfel:
-in cazul in care, jucatorul inscris neregulamentar , joaca toate liniile. indiferent de scorul de la masa ,jucatorul respectiv va pierde meciul cu 0-7
-in cazul in care, jucatorul inscris neregulamentar, incepe jocul, dar este schimbat pe parcursul meciului,
toate liniile jucate pana la efectuarea schimbarii,vor fi atribuite adversarului sau (fie ele linii sau mart),urmand ca rezerva
sa continue jocul de la scorul respectiv din acel moment(cel mult 0 - 6)
-in cazul in care in momentul efectuarii schimbarii, daca scorul prin trecerea in favoarea adversarului ajunge la minimum 7
jocul respectiv se incheie in acel moment.


2. Coordonatorii unei echipe (inclusiv cei cu ip comun cu acestia) care au retras echipa din acest forum nu vor mai avea drept de joc la nici o alta echipa participanta .Ei pot reveni doar cu propria echipa.

Adaugare la punctul 6.1 din regulament
6.1. O partida este valida daca apare in lista de partide de pe site-ul www.playok.com . In cazul in care masa este setata gresit(necotata) ,vina apartine jucatorului echipei gazda iar partida va fi pierduta cu scorul de 0-7.
a)-In cazul in care masa este privata, toate liniile jucate pana in acel moment vor fi atribuite jucatorului oaspete. Daca prin atribuirea acestora scorul ajunge la 7 , partida se incheie, in caz contrar se va continua pana cand unul dintre jucatori ajuge la 7.
b)-Orice setare care implica modificarea timpului de joc si a liniilor de joc este considerata gresita. In acest caz se va proceda ca la punctul anterior.
c)- Daca din greseala masa este setata cu rating dar acest lucru nu afecteaza desfasurarea meciului si participarea jucatorului advers......se va schimba setarea la urmatoarea linie care va incepe din momentul observarii iar meciul va continua fara a se lua vreo masura de penalizare.
Situatia"masa setata incorect" va fi decisa in prezenta unui coordonator din fiecare echipa. In cazul in care acestia nu sunt disponibili se poate desemna un observator din fiecare echipa. Se va lua  in considerare si print-screen.

Aceasta modificare se aplica incepand cu etapa II editia III.

ADAUGARE LA REGULAMENT.......incepand cu etapa IV a EDITIEI VII

La schimbarea titularului, acesta are obligatia sa anunte la masa de joc schimbare si sa roage adversarul sa opreasca jocul. Se va anunta cine intra ca rezerva si se va astepta pana cand rezerva intra la masa de joc in cazul in care schimbarea se face la oaspeti. Daca schimbarea se va face la gazde se specifica daca se va face alta masa, in acest caz cand rezerva anuntata are masa facuta se poate parasi masa de joc iar jucatorul oaspete este obligat sa mearga la masa acestuia. Timpul maxim admis pentru schimbare este de 3 min.

ATENTIE........parasirea mesei de catre titular fara anuntarea schimbarii si a rezervei si inainte ca rezerva sa ajunga la masa de joc sau depasirea timpului admis, se penalizeaza cu -1 linie din cele castigate pana in acel moment.


ADAUGARE LA REGULAMENT.......incepand cu etapa I RETUR  a EDITIEI VII

1. Incepand cu etapa I retur a editei VII este INTERZISA  cedarea  liniilor ,indiferent de pozitia din timpul jocului. Se joaca pana la ultimul zar. Cine cedeaza, pierde linia respectiva cu 2 puncte(martz).

2. In situatia in care o echipa nu se prezinta la disputarea etapei, sau exista suspiciunea de cedare de meci in conditiile in care acesta a fost jucat....echipa vinovata va fi penalizata cu 3 puncte si rezultatul va fi considerat nul.


8. ORGANIZAREA SI NUMELE ECHIPELOR

-Nici un jucator nu poate parasi echipa pentru a se transfera inainte de pauza dintre tur si retur,sau de sfarsitul editiei de campionat;
-Capitanii de echipa sau secunzii acestora au obligatia de a desemna jucatorii care vor participa la partidele fiecarei etape .
-Jucatorii titulari vor fi anuntati pe forum de catre capitanii de echipa sau secunzii acestora cu minim 24 de ore inainte de inceperea etapei gazdele si cu 48 de ore oaspetii.
-Capitanii de echipa au datoria de a centraliza rezultatele echipei(scorul si liniaverajul general obligatorii) si de a le posta pe forum in termen de 24 ore dupa inceperea unei etape .
-Capitanii de echipa isi vor alege un secund din cadrul componentilor echipei care il va ajuta si suplini in momentele cand acesta nu este disponibil.
-Capitanii de echipa au dreptul sa aleaga numele echipei.
-Pentru a preveni discutiile in contradictoriu, jucatorul care intampina probleme va discuta cu capitanul sau secundul echipei din care face parte.
-Capitanul (secundul) va discuta la randul lui cu omologul sau din echipa adversa.
-In cazul in care partile nu ajung la un consens vor lua legatura cu organizatorul competitiei (niciodata in timpul desfasurarii etapei).
-Situatiile contradictorii de la mesele de joc vor fi argumentate printr-un printscreen.
-Este interzis ca un jucator (jucatori) ai unei echipe sa atace verbal sau sa ceara explicatii unui capitan al unei echipe adverse sau organizatorilor.
-Acest lucru va fi penalizat cu suspendare 1(o) etapa pentru jucatorul in cauza.(la al II-lea conflict 3 etape_la al III-lea exclus 3 luni).
-Pentru acest gen de probleme aveti capitani (secunzi) la echipele din care faceti parte. Capitanii (secunzii) sunt purtatorii vostri de cuvant.

9. PRECIZARI

-Atentie: orice postare de retragere a unui jucator, fie numai la propria echipa si acceptata de moderatori, va insemna JUCATOR INACTIV la echipa, deci fara drept de joc pe parcursul turului sau returului.
-Fiecare jucator are dreptul de a posta doar in cadrul topicului echipei din care face parte. Orice alta postare care este facuta in alta parte decat in topicul echipei pe care o reprezinta atrage penalizare pentru  jucator cu AVERTISMENT...La 2 avertismente va fi suspendat 3 etape-Fiecare capitan de echipa are obligatia de a crea topicuri in cadrul sectiunii destinate echipei sale unde fiecare component al echipei sa poata posta disponibilitati de joc, probleme sau orice doreste (dar numai in cadrul topicului echipei sale).
-In topicurile "Liga de table pe echipe" "Desfasurare" si "Clasament" au dreptul de a posta doar capitanii sau secunzii echipelor . Orice postare a altui jucator in afara capitanilor sau a secunzilor atrage penalizare asupra jucatorului pentru fiecare postare. -Capitanii de echipa si secunzii sunt purtatorii de cuvant ai jucatorilor fiecarei echipe.
-Orice alta problema care nu este prevazuta in prezentul regulament ramane la atitudinea organizatorilor pentru rezolvare.

-Deciziile organizatorilor pot fi contestate doar cu dovezi concrete .

10. Transferuri

10.1 Transferurile se efectueaza numai intre editii sau intre tur si retur.Nu sunt admise transferuri in timpul sezonului (exceptie facand perioada dintre tur si retur).
10.2 Un jucator nu poate evolua intr-o editie la mai mult de 2 echipe.
10.3 Inaintea inceperii turului sau returului fiecare capitan (secund) are obligatia de a-si anunta lotul de jucatori. Echipele al caror capitan (secund) nu vor posta loturile inaintea inceperii turului sau returului vor fi penalizati cu - avertisment –daca echipa este la prima abatere si  1 (un) punct penalizare daca echipa are deja avertisment sau mai are alte puncte de penalizare.

-ORGANIZATORII ISI REZERVA DREPTUL DE A MODIFICA SAU COMPLETA ACEST REGULAMENT ACOLO UNDE SE VA DOVEDI DEFICITAR PENTRU O MAI BUNA DESFASURARE A ACESTEI COMPETITII.
-ORGANIZATORII ISI REZERVA DREPTUL DE A NU INSCRIE, REINSCRIE, SUSPENDA SAU ELIMINA JUCATORI AL CAROR COMPORTAMENT AR PUTEA AFECTA BUNUL MERS AL ACESTEI COMPETITII.
-PARTICIPAREA IN CADRUL ACESTEI COMPETITII PRESUPUNE ACCEPTAREA NECONDITIONATA SI REPECTAREA REGULAMENTULUI IN VIGOARE.
-ORICE JUCATOR CARE NU ESTE DE ACORD CU PREZENTUL REGULAMENT ESTE LIBER SA PARASEASCA COMPETITIA ORICAND DORESTE.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
 
REGULAMENT LIGA DE TABLE PE ECHIPE
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» REGULAMENT!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă! :: REGULAMENTE COMPETITII :: REGULAMENTE COMPETITII-
Mergi direct la: